top of page

ASC – Banebrytende arena for store og små

Spark en ball for Syria

Shoaib Asif medlem av Ressursutvalget


Når store deler av hverdagen er preget av lange økter inne på stillesalen hadde jeg mistet min motivasjon, eller nei: min indre gnist til å være frempå, være aktiv nok: jeg mistet den daglige gleden. Det var åpenbart en mangel, mangel på noe hvor jeg kunne vinne tilbake min glede, men også ved å glede andre.

Det var en tid preget med mye politikk og religiøs konformitet som dro seg hverken til venstre eller til høyre: Jeg måtte gjøre noe! Det var tilfeldigvis at jeg deltok på en av de årlige fotballturneringene ASC arrangerer tidlig på året, og hvor jeg fikk mer innsikt i hva ASC gikk ut på. Mest av alt: ett slikt arrangement har jeg aldri vært vitne til, det er ikke bare ungdommer som spiller fotball, men det er aktivitet tvers av kulturell, religiøs og politisk bakgrunn.

Frivillige ungdommer som ofrer tid for å kunne gi til de som trenger det mest. Og det var da jeg fikk en tankesprang: hvorfor ikke veldedighetsarbeid? Og det her sier jeg ikke uten videre: Viktigheten av at nettopp unge utgjør en forskjell for folk i nød er ett sterkt signal i seg selv. Akkurat som meg vil mange tenke at veldedighetsarbeid handler om å samle inn penger… la oss gjøre det klart: Det handler ikke kun om å samle inn penger! A Step Closer sin rolle siden etablering i 2010 har hatt en stor betydning for det norske samfunnet med tanke på veldedighetsarbeid samtidig som de arrangerer ulike seminarer/foredrag/kurser/arrangementer hvor man inviterer til debatt/aktiviteter på ulike samfunnsrelaterte temaer uavhengig av religion, politikk og kulturell bakgrunn. Det er en arena for alle og alt, hvor man hver dag sammen går ett skritt nærmere målet! Og det er som George Elliot siterer: «Hva lever vi for hvis det ikke er for å gjøre livet mindre vanskelig for hverandre?»

Nå nylig, lørdag 27. september, arrangerte ASC kake – og infostand på Grønland Torg, hvor formålet var å innhente kapital til driften av ulike arrangementer som arrangeres på vegne av ASC gjennom året i tillegg til å vise hvem ASC er og hvilken rolle de utgjør.Det var mitt første arrangement som offisiell medlem hos ASC som oste av glede, omsorg og kjærlighet. Ungdom mellom 17 til 25 år stilte opp tidlig lørdag morgen på Grønland Torg med både kaker, muffins, te, kaffe, boller og masse andre gode ting. Og responsen overgikk forventningene: Både voksne, barn, ungdom og mange andre bidro til denne aksjonen ved å ta seg en god matbit på vei forbi. Personlig synes jeg at det som er unikt ved ASC er at det angår alle, noe som også gjenspeiles gjennom dette arrangementet.

Alt i alt kan vi si at ASC er en humanitær studentorganisasjon uavhengig av religiøs, politisk og kulturell bakgrunn.Som medlem hos ASC er mulighetene mange og ingen ideer er dårlige, her bygger man veier og når målet sammen! Personlig synes jeg at ASC bidrar ved å tilby samfunnet en mulighet til å kunne gjøre en forskjell gjennom veldedighetsarbeid etc. noe som er med på å utvikle ditt perspektiv på flere områder og som preger hverdagen din ikke minst med god samvittighet.

Skrevet av: Shoaib Asif Medlem av Ressursutvalget

9 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page