top of page

A Step Closer fyller 10 år!

For ti år siden, i 2009, var jeg og noen studievenner på Blindern dypt inspirert av lege og foredragsholder Mads Gilbert. Uavhengig av politikk og religion ville vi strekke ut en solidarisk hånd til den palestinske befolkningen, som var rammet av krig. Ti år senere er A Step Closer langt større enn en ungdomsdrøm og en urealistisk idé. Vi har oppnådd mange milepæler!

Det har kostet oss mye krefter å etablere organisasjonen. Grunnleggerne, og meg inkludert,  hadde lite eller ingen organisasjonserfaring til å begynne med. Til tross for vårt utgangspunkt klarte vi å få flere med på visjonen. Visjonen har vært å jobbe på grasrotnivå. Vi har forsøkt  å spre kunnskap og engasjere, inkludere og inspirere andre unge mennesker som hadde lyst til å gjøre verden til et litt bedre sted.

A Step Closer er unik. Veldig unik. Siden ideen i 2009 har vi vært fast bestemt på at vi skal drive våre bistands- og solidaritetsprosjekter med prinsippet om nullkostnad. Vi jobber frivillig og innsamlingene vi har går uavkortet til formålene vi støtter. Ingen legger til rette for arbeidet vårt, det er det vi som gjør. Ingen jobber for at vi skal ha økonomisk forutsetning for å drive organisasjonen, det er det vi som gjør.

På vegne av A Step Closer takker jeg alle støttespillere der ute for tillit og støtte til å spre hjertevarme og inspirere andre der ute. Det har vært helt avgjørende for motivasjonen og engasjementet til oss frivillige i A Step Closer.

Gjennom frivillig innsats har A Step Closer inkludert mange frivillige på reisen. Mange frivillige har fått mulighet til å påvirke organisasjonen og prosjektene vi har gjennomført gjennom årene.  Mange har fått mulighet til å være et omtenksomt medmenneske. Vår fellesnevner har vært troen på effekten av den frivillige innsatsen på mikronivå, for enkeltpersonen. Vi var og er klare over at A Step Closer ikke kan utslette utfordringer på internasjonalt nivå og ulikheter på lokalt nivå, men at målet er å  sammen glede den enkelte personen i en sårbar situasjon.

På lokalt nivå har vi gjennom årene hatt prosjekter rettet blant annet mot flyktninger, asylsøkere, eldre, hjemløse og ungdommer. De frivillige i A Step Closer har i tillegg fremmet mangfold, ungt lederskap og ikke minst inkluderingsarbeid.  Vi har forsøkt å være gode rollemodeller og en inspirasjonskilde for alle andre.

Ved oppstart av A Step Closer var vårt første hovedprosjekt for palestinske flyktninger. De senere årene har vi hatt glede av å støtte humanitære prosjekter i Somalia, Kenya, Syria, Pakistan, Jemen og Bangladesh.  Ti år senere ønsker vi å rette fokuset på utgangspunktet til A Step Closer. I 2019 skal A Step Closer støtte et skoleprosjekt i Betlehem i Palestina.  Det gleder vi oss til!

Les gjerne mer om skoleprosjektet vårt i Palestina her.

Together we can get A Step Closer.

Beste og solidarisk hilsen fra

Betül Cokluk

Medgrunnlegger og leder i  A Step Closer


10 visninger0 kommentarer
bottom of page